Bygg din egen rastgård

Okategoriserade

Går du i planer att bygga en egen hundgård? Vad roligt! Många hundar mår riktig bra av att kunna vistas ute så mycket som möjligt varje dag. Innan du sätter igång med bygget är det dock viktigt att vara medveten om att det krävs en hel del planering. Du behöver även besitta en del kunskap när det gäller konstruktioner och byggnation.

Hundgården kan se väldigt olika ut beroende på dina egna önskemål, men också utifrån vilken yta du har att jobba med. Var noga med att du ser till att följa Jordbruksverkets regler för vilka de minsta måtten får vara för hundar som vistas i en rastgård. Grundregeln är att du måste se till att din hundgård har en stomme som är ordentlig och stadig. Stommen vill du naturligtvis ska hålla i många år, samtidigt som den inte får vara tillverkad i ett material som kan skada eller vara farligt för hunden. Hos Buildor kan du hitta mängder med riktigt bra verktyg och virke som du kan använda dig av. Här får du även snabb och professionell hjälp av kunniga medarbetare på plats.

Anlita en fackman

Det är dock inte alltid som man bör starta ett eget projekt att bygga sig en hundgård. Ibland är det faktiskt bättre att vända sig till en seriös hantverkare som kan utföra arbetet åt dig. Du kan även välja att kontakta en byggfirma som hjälper dig med allt från början till slut. Fördelen här är att du får en hundgård som du är säker på kommer att hålla för både vind och väder utan att gå sönder. Fördelen med att bygga hundgården själv är att du sparar in pengar, men vad är viktigast i längden?

Färdig hundgård eller bygga från grunden?

En vanlig fundering kan vara huruvida man bör välja att utföra arbetet själv från grunden eller om man ska köpa sig en färdig hundgård som man bara behöver installera på plats. Dessa hundgårdar finns i olika färdiga sektioner och det enda du själv behöver göra är att lägga pussel, precis som en byggsats. Den här typen av färdig hundgård kan du enkelt beställa över nätet och därefter få levererat till din tomt. Det här är ett bra alternativ för den som vill kunna jobba en hel del själv med hundgården, men som inte vill göra allt slitgöra. Med en färdig hundgård behöver du endast göra förarbetet som krävs och naturligtvis sätta ihop sektionerna.

Vill du ändå bygga helt från grunden? Kör på! Vi rekommenderar dock att du använder dig av guider och filmer på nätet så att du vet exakt hur du ska gå tillväga. Att bygga själv tar lång tid och kräver en bra budget. Se därför till att din planering är så detaljerad och fläckfri som möjligt.