Semestra med hunden

Hundar

Många som är sugna på att skaffa hund avstår på grund av att de tycker om att resa mycket. Det kan verka hemskt krångligt att ta med sig en hund på flyget, eller till och med att få plats med hunden i bilen när familjens alla resväskor också ska få plats. Men resande behöver inte vara något problem även med hund. Det finns numera många bekväma och smarta sätt att resa med våra fyrbenta vänner och även många platser som är specialanpassade för familjer med husdjur. Förutom att flyga så finns det ju dessutom många platser som går att resa till med tåg eller bil. Förutom plats på resan kan det även vara bra att tänka på packningen. Din hund kommer ju behöva lite extra packning men inget som inte går att få ner i en vanlig resväska. Fortsätt läsa för tips på platser att besöka med din hund och även praktiska saker att tänka på när ni ger er ut på vägen.

Först: att välja resmål!

Första steget i ditt resande är att välja resmål. Med oändliga möjligheter och så många fantastiska platser så är det ingen enkel sak, men det är spännande. Många tänker direkt på exotiska resmål och platser långt borta, färre har faktiskt utforskat det egna hemlandet och allt det har att bjuda på. Det finns flera fina platser runt om i landet och något för alla smaker, det finns till och med särskilda hundparker där hundar och dess ägare kan semestra tillsammans. Även om Sverige ibland kan kännas litet så är det faktiskt till ytan väldigt stort. Visst finns det länder med mer varierat utbud av natur men på det stora hela så finns det ändå en enorm rikedom i Sverige. Från den skånska myllan i söder med öppna landskap och vidsträckta sandstränder – och glöm inte närheten till Köpenhamn! Sverige bjuder även på fantastiska skärgårdar – mer lummiga på den östra kusten och kargare på den västra – och stora skogar. Tar du dig längre norrut så finner du tundra och midnattssol. All denna natur och historiska städer är enkelt inom räckhåll när du reser med din hund. Du kan enkelt ta dig med buss och tåg till de flesta platser i landet.

Ingen bil? Inga problem!

Nu har du förhoppningsvis valt ut ett resmål du vill besöka. Då gäller det att börja planera resan dit. Sverige har ett välutvecklat kommunalt transportsystem med bussar och tåg som når de mest avlägsna platser. Men om du hellre reser privat men inte har en egen bil då kan privat leasing vara något för dig. På så sätt behöver du inte ta på dig alla kostnader som det innebär att äga bil utan bilen är servad och omhändertagen åt dig. Genom att resa med bil kan du ta din tid och stanna när det passar. Kanske behöver din hund rastas ofta eller blir orolig med mycket folk och oljud runtomkring, då passar det bättre att resa med bil. Dessutom är det smidigare att resa med större packning om du har bil då du slipper släpa på alla väskorna hela tiden. Många hundar trivs dessutom att ligga i bagageutrymmet och titta ut på det förbipasserande landskapet.