Bra hundar för pensionärer

Hundar

Standard-DachshundBörjar du bli till åren kommen och funderar på att skaffa ett husdjur? När man blir äldre blir man ofta lite långsammare och kan ha svårt att röra på sig ordentligt. Då är det bra att ha sällskap hemma eftersom man kanske inte alltid har orken att ta sig ut. Om du väljer att skaffa hund kan det vara gynnsamt både för sällskapets skull och för motionen som kommer med. För att vara säker på att du inte överanstränger dig finns det några hundraser som är bättre lämpade för äldre personer.

Vilken hund passar dig

Om man börjar tänka på att en pensionär ska köpa en hund dyker nog rasen tax snabbt upp i huvudet. Det är en liten hund med korta ben och lättskött päls. En tax är relativt lätt att ta hand om, även för de personer som kanske inte orkar så mycket. Du måste gå ut med taxen varje dag men i och med att den är liten till kroppen behöver promenaderna inte vara särskilt långa. Samma sak gäller andra mindre hundraser som chihuahua och pekingnes. Gemensamt för alla dessa raser är att de är naturligt nyfikna och tycker om att vara med på olika vardagliga aktiviteter, vilket innebär att du har sällskap såväl när du breder smörgåsar som när du tittar på TV. En hund kan vara ganska kostsam, både vid inköpstillfället och när hunden väl har flyttat in hos dig. Om du behöver ekonomiskt stöd kan advisa.se vara din lösning.

Lär din hund trix

En hund är inte bara bra som sällskap, den kan dessutom underlätta för dig i vardagen. Vad sägs om en liten strävhårig tax som kan hämta tidningen när den ramlar in genom brevinkastet? Det är praktiskt för den pensionär som gärna vill spara på stegen och kanske har svårt att böja på sig. Hundar är naturligt lojala och har historiskt sett gjort mycket för sin bästa vän – människan. Tränade hundar kan göra stordåd, det gäller bara att de faktiskt får uppmärksamhet och tid att öva så kan din hund lära sig nästan vad som helst. Vissa hundar kan lukta sig till när blodsockret sjunker hos människor med diabetes. Det kan vara en fördel för de som har problem med minnet. Hunden tar in informationen genom sitt doftsinne och kan sedan ge dig en signal för att visa att du måste ta ditt insulin. I vissa fall har sådana insatser från hundar räddat liv.